Amesto Accounthouse | Blog

Bagatelgrænse og skattefrie personalegoder

Skrevet af Lotte Tuemose Jørgensen | Mar 5, 2025 3:17:23 PM

Som arbejdsgiver kan du med de rette personalegoder skabe en arbejdsplads, hvor dine medarbejdere trives, men samtidig er det vigtigt at have styr på de skattemæssige regler. Hvor mange af de goder, du tilbyder dine medarbejdere, er rent faktisk skattepligtige? Og hvad skal du som arbejdsgiver være opmærksom på for at undgå unødvendige skattemæssige overraskelser? I denne artikel dykker vi ned i de vigtigste skatteregler for personalegoder i 2025 og giver dig et klart overblik over, hvordan du navigerer i både de skattefrie fordele og de regler, der kan ramme din virksomhed.

Skat på personalegoder – hvad betyder det egentlig?

Generelt skal medarbejdere altid beskattes af de goder arbejdsgiveren stiller til rådighed og som går i stedet for en privat udgift. Værdien af de skattepligtige goder skal derfor vurderes ud fra, hvad medarbejderen selv ville betale, hvis de skulle købe det på markedet. Det kan være alt fra firmabiler til frokostordninger.

Dog er det ikke kun værdien, du skal tage højde for. Nogle goder er faktisk skattefrie eller beskattes efter specielle regler, mens andre ligger under en bagatelgrænse og kun beskattes, hvis værdien overstiger en vis grænse. Vi guider dig gennem de vigtigste regler og beløb for at sikre, at du ikke mister penge på administrativt bøvl eller fejlinformation.

Bagatelgrænse for arbejdsrelaterede personalegoder

Der er en bagatelgrænse, der gør det muligt for arbejdsgivere, at give medarbejdere visse goder uden at skulle bekymre sig om beskatning – hvis disse goder har direkte sammenhæng med arbejdet. For 2025 er denne grænse på 7.300 kr. (i 2024 var den 7.000 kr.). Dette betyder, at hvis den samlede værdi af arbejdsrelaterede goder ikke overskrider denne grænse, vil medarbejderen ikke blive beskattet. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at hvis bagatelgrænsen på kr. 7.300 overskrides, bliver værdien af alle goderne skattepligtige – ikke kun den del af værdien, der overstiger grænsen.

Eksempler på goder omfattet af bagatelgrænsen:

  • Vaccination af medarbejdere, der vanskeligt kan undværes under en kommende spidsbelastning
  • Gratis mad og drikke ved overarbejde
  • Fri avis, hvis relevant for medarbejderens arbejde
  • Kørekort (delvist) betalt af arbejdsgiver
  • Ferie under eller i forlængelse af en tjenesterejse
  • Kreditkortordninger
  • Vareafprøvning af virksomhedens egne produkter
  • Beklædning med virksomhedens navn/logo

Vær opmærksom på, at medarbejderen selv er ansvarlig for at holde styr på, om værdien af goderne overskrider grænsen, og hvis den gør, skal hele beløbet medtages i selvangivelsen som B-indkomst.

Bagatelgrænse for mindre personalegoder

Mindre personalegoder, som f.eks. julegaver eller små fysiske gaver i forbindelse med fødselsdage o.l. kan også være undtaget for beskatning – men kun hvis værdien ikke overstiger 1.400 kr. i 2025 (1.300 kr. i 2024). Hvis du som arbejdsgiver giver flere smågaver til din medarbejder, og den samlede værdi overskrider grænsen, skal medarbejderen selvangive beløbet. Medarbejderen skal være opmærksom på, at der kun er én samlet bagatelgrænse per person per år – uanset om man har flere arbejdsgivere eller har skiftet arbejdsplads i løbet af året

Hvis én enkelt gave overskrider beløbsgrænsen, er det arbejdsgiveren, der har pligt til at indberette værdien.

Eksempler på goder under den skattefri bagatelgrænse:

  • Billetter til sportsbegivenheder, museer og arrangementer (hvis arbejdsgiver ikke er sponsor)
  • Adgang til idrætsfaciliteter
  • Deltagergebyrer til arrangementer
  • Små gaver som blomster og chokolade mm.

Tip: Gaver som gavekort eller kontanter beskattes som almindelig løn, så undgå den fælde!

Skattefrie personalegoder – er der noget, du kan tilbyde uden skat?

Ja, der er nogle personalegoder, som kan gives skattefrit til medarbejderne. Det er en stor fordel for både medarbejderne og din virksomhed, da det giver mulighed for at tilbyde ekstra goder, der gør medarbejderen glade, uden at belaste medarbejdernes økonomi. Eksempler på skattefrie goder er:

  • Personalerabat (hvis rabatten ikke overstiger avancen)
  • Kaffe, te, frugt og andre mindre snacks på arbejdspladsen
  • Fri parkering ved arbejdspladsen
  • Uddannelsesudgifter samt transport til og fra uddannelser, der har ren arbejdsmæssig betydning

Hvilke goder skal du være opmærksom på?

Der er visse goder, der beskattes efter specielle regler, og disse kræver særlig opmærksomhed for at undgå ubehagelige overraskelser. Eksempler på sådanne goder er:

  • Fri bil, fri telefon og fri kost og logi
  • Kontanter og gavekort
  • Personalelån
  • Arbejdsgiverbetalt sundhedsforsikring

Disse goder skal som regel beskattes på en måde, der afspejler den egentlige markedsværdi.

Afslutning – hvad skal du huske?

Som arbejdsgiver er det vigtigt at forstå, hvordan du kan optimere dine medarbejderes goder, så du styrker medarbejdernes loyalitet og de får det bedste ud af deres ansættelse, samtidig med at du holder styr på skattereglerne. Ved at kende til bagatelgrænserne og de skattefrie goder kan du sikre, at du giver dine medarbejdere de bedste vilkår, uden at der opstår unødvendige skattemæssige problemer.

Er du i tvivl om, hvordan du korrekt håndterer personalegoder i din virksomhed? Kontakt os for rådgivning og få styr på reglerne, så du kan fokusere på at skabe en positiv og motiverende arbejdsplads!